Ziua Culturii Naționale în Protoieria Câmpulung Muscel

            Ca geniu universal, Eminescu ne apare drept artistul demiurg care a realizat în opera lui cea mai profundă şi mai deplină sinteză a spiritului creator românesc”. Rămânând rezistentă în faţa măcinătoare a timpului, creaţia eminesciană se constituie ca o sumă de valori estetice unice şi ca un tezaur de gândire creatoare la care ne raportăm mereu, spre înţelegerea mai adâncă a identităţii şi a integralităţii noastre spirituale în acest spaţiu geografic. Eminescu este poetul nostru absolut, de necomparat cu nici unul dintre contemporanii sau urmaşii săi.

            Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, prin implicarea Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul, elevii și profesorii de la Seminarul Teologic Ortodox Iustin Patriarhul din municipiul Câmpulung Muscel, au participat la un parastas de pomenire, în memoria poetului nostru național. După săvârșirea slujbei prin care s-au înălțat rugăciuni de iertare către Dumnezeu, s-a desfășurat simpozionul cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea sa. Alături de tinerii teologi și profesorii Seminarului s-au aflat și elevii Colegiului Carol I, dimpreună cu doamnele profesoare de limba și literatura română.

            Au fost prezentate referate despre viața și opera lui Mihai Eminescu, după care a fost vizionat primul film documentar biografic, realizat în 1914, au fost recitate poezii, cântece, iar la final a fost urmărit filmul Un bulgăre de humă.

Sursa știre Eparhia Argeșului si Muscelului

 499 total views,  1 views today