Simpozionul: Păstori de suflete din plaiurile argeșene și muscelene

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române anul 2015 a fost declarat ,,Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“.

În acest sens în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizat astăzi un simpozion intitulat: ,, Păstori de suflete din plaiurile argeșene și muscelene.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a Seminarului Iustin Patriarhul din municipiul Câmpulung Muscel, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop Argeșului și Muscelului.

Au fost prezenți profesorii și elevii seminarului, dar și preoții din protopopiatul Câmpulung Muscel.

În prima parte simpozionul a fost deschis de un moment muzical realizat de corul Seminarului Teologic Iustin Patriarhul.

Chiriarhul Eparhiei a moderat acest simpozion și a evocat personalitatea deosebită a Patriarhului Iustin Moisescu, cel care s-a născut în localitatea Cândești, prezentând Integrala Iustin, care cuprinde opera scrisă de patriarhul muscelean.

Domnul profesor Theodor Mavrodin a evocat personalitatea complexă a episcopului Iosif al Argeșului care a păstorit timp de 27 de ani Episcopia Argeșului abia reînființată.

Părintele profesor Ion Cojocaru, directorul Seminarului Teologic Iustin Patriarhul, a prezentat un referat despre bogata activitate a Patriarhului Iustin Moisescu, iar părintele profesor Radu Tascovici, Decanul Facultății de Teologie Sfânta Muceniță Filoteia din Pitești a cuprins în referatul său activitatea deosebită a preoților musceleni: Ioan Răuțescu și Gheorghe Cotenescu.

Scopul organizării acestui simpozion a fost acela de a se prezenta importanța și rolul marilor păstori de suflete din Eparhia Argeșului și Muscelului care, prin slujirea şi activitatea lor, au contribuit la susţinerea, consolidarea şi dinamizarea vieţii şi misiunii Bisericii.

 540 total views,  1 views today