Patriarhul Justinian Marina comemorat la Seminarul Teologic din Câmpulung

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul prin Biroul de Catehizare al Eparhiei Argeșului și Muscelului, a organizat, la Seminarul Teologic Ortodox din Câmpulung Muscel, o sesiune de comunicări științifice, care a avut ca temă: Personalitatea patriarhului Justinian Marina.

Sub coordonarea părintelui director Ion Cojocaru, elevii seminariști au prezentat mai multe referate care au avut ca obiectiv cunoașterea vieții, activității și operei patriarhului Justinian, care a condus Biserica Ortodoxă Română într-o perioadă istorică foarte grea (1948-1977), când puterea comunistă își impunea ideologia ateistă din ce în ce mai vehement, iar instituția bisericii era în pericol.

De asemenea, părinții profesori ce predau la Seminarul Iustin Patriarhul din Câmpulung au prezentat comunicări privind activitatea lui Ioan Marina (viitorul patriarh) ca preot de mir în eparhia istorică a Râmnicului, precum și ca arhiereu și mitropolit al Moldovei. La final, au fost lecturate mai multe pasaje din lucrarea Apostolatul social.

 

 462 total views,  2 views today