Educația religioasă a tinerilor prin lectură – Simpozion la Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul prin Biroul de Cateheză și Seminarul Teologic Ortodox ,,Iustin Patriarhul’’ din municipiul Câmpulung Muscel, a organizat un simpozion în contextul serbării anului 2016 ca an omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox.

În luna martie, se serbează ziua tuturor povestitorilor și a poveștilor, bun prilej de a reaminti elevilor seminariști importanța lecturii în formarea unei personalități complete, pornind de la exemplele de langa noi.

Cuvântul de deschidere la acest simpozion a fost susținut de părintele Obrocea Dan, consilier eparhial pe probleme de învățământ și inspector al biroului de catehizare, care a vorbit tinerilor despre bucuria lecturii, transmițând totodată binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic elevilor seminariști și profesorilor seminarului muscelean.

În continuare, părintele profesor Dascălu Ovidiu a susținut cu corul elevilor seminarului un buchet de cântări psaltice în cinstea Maicii Domnului și a sfinților argeșeni. Elevul Maria Eduard Ștefan a prezentat apoi un referat despre Lectura tinerilor astăzi – între obișnuință și indiferență. Părintele director Cojocaru Ion a expus apoi o comunicare despre Oralitatea stilului la Ion Neculce, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu și Arhiereul Calinic Argeșeanul. Părintele profesor Oprescu Daniel a făcut apoi o prezentare a operei Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, prezentând aparițiile editoriale.

La finalul simpozionului au fost lecturate, de elevi, pasaje din cele patru volume memorialistice: Toată vremea-și are vreme.

Înaltpreasfinția Sa a dăruit bibliotecii Seminarului ,,Iustin Patriarhul’’´din Câmpulung Muscel, treizeci de cărți din ultimele ultimele sale volume publicate.

 998 total views,  1 views today