CONCERT DE COLINDE ANIVERSAR LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX IUSTIN PATRIARHUL – CÂMPULUNG MUSCEL

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, prin Seminarul Teologic Ortodox Iustin Patriarhul din Municipiul Câmpulung Muscel, a organizat tradiționalul Concert de colinde, în cinstea Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului Național Pedagogic Carol I, în incinta căruia funcționează Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel, concert ce a debutat prin cuvântul de bun venit, adresat celor prezenți, de către organizatori. Spectacolul s-a dorit a fi unul aniversar, căci, se împlinesc 25 de ani de la reînființarea lui, în anul 1994, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

A urmat un buchet de colinde acompaniate la chitară de către tinerii din Grupul Catehetic al Parohiei Mărcuș, iar apoi prezentarea de colinde tradiționale de către elevii seminariști musceleni, coordonați de părinții profesori Prunoiu Leonard, Popescu Călin și Oprescu Daniel, precum și de către domnul profesor Bercu Eugeniu, care a asigurat acompaniamentul la pian. Un moment sensibil a fost susținut de către elevul Tănase Daniel, din anul I, care a cântat celebra piesă clasică Hallelujah!

Glasurile tinere de copii au răsunat în cetatea întemeietorilor de țară și în ctitoria regală a iubitorului de România, regele Carol I, făcând ca inimile celor prezenți să vibreze de emoție, precum odinioară păstorilor din preajma Betleemului. Programul a cuprins și un moment muzical susținut de corala preoților din Protoieria Muscel, formată din: Libianu Răzvan, Florea Cătălin, Ganea Andrei, Burtoiu Ciprian, Grigorescu Liviu, Albu Felix, Moisescu Adrian, Macovei Ioan, Călinescu Silviu, Oprescu Daniel și dascălii Maria Eduard și Țurlea Adrian.

Cuvântul de final la încheierea acestui concert i-a aparținut părintelui profesor Cojocaru Ion, directorul Seminarului Teologic Iustin Patriarhul, care a mulțumit Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, al Argeșului și Muscelului, pentru binecuvântarea și purtarea de grijă arătate în cei 25 de ani de existență, precum și tuturor ostenitorilor care au încercat prin acest concert, să-i îndemne pe cei prezenți să se bucure pentru câteva ceasuri de vremelnicie, de o atmosferă festivă și solemnă ce au bucurat sufletul și mintea deopotrivă.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a felicitat pe cei implicați în organizarea acestui concert, transmițând apoi un cuvânt de învățătură.

 52 total views,  1 views today