Colinde, datini și obiceiuri muscelene

În data de 16 decembrie, cu Arhiereasca Binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor C.D. Aricescu din Câmpulung Muscel, Concertul de colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung Muscel, Casa de Cultură T. Mușatescu, Casa de Cultură a Sindicatelor C.D. Aricescu și Cercul Militar din Câmpulung Muscel.

Au fost prezentate obiceiurile și tradițiile de Crăciun, Anul Nou, până la Bobotează, existente în zona Muscelului.

Și-au dat concursul: Clasa de canto a Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Muscel, profesor Ginna Pavel; Grupul de colindători ai Școlii Theodor Aman, profesor religie Lucian Mușetoiu; Grupul Colind al Casei de Cultură T. Mușatescu, coordonator Liviu Cioacă; Grupul de Colindători Miorița din Mugur, instructor Eliodor Sârboiu; Grupul de Colindători Răscovoitorii, coordonat de preot Gheorghe Cârstina; Grupul de Colindători al Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele, instructor coordonator plt. maj. Luigi Toma; Grupul Vocal Bărbătesc Doruri muscelene din Văcarea, coordonator profesor Liviu Iana; Corul Seminarului Teologic Iustin Patriarhul, dirijor profesor diacon Dascălu Ovidiu, Grupul de Preoți ai Protoieriei Câmpulung Muscel, coordonat de părintele Răzvan Libianu și soprana Ioana Sârzea din Cluj, care a susținut un recital de colinde, acompaniată fiind la pian de doamna profesorară Jercău Cristina.

Spectacolul s-a bucurat de un public numeros, sala casei de cultură fiind arhiplină.

În încheierea concertului, toate formațiile corale prezente în concert, precum și creștinii iubitori ai Nașterii lui Hristos, au cântat împreună colindul: O ce veste minunată

 

 

 

Sursa știre Eparhia Argeșului

© Copyright foto Tuica Nelu – Ion de la Seminarul Teologic Ortodox „Justin Patriarhul” 

 

 608 total views,  1 views today